Ja, Polarsteps is veilig om te gebruiken.
We hechten veel waarde aan de privacy van gebruikers en privacy is een belangrijk onderdeel van het ontwerp van onze app. Alle user trips en profielen staan standaard op "alleen volgers", nooit op openbaar. We laten onze gebruikers weten dat als ze hun privacy-instellingen wijzigen naar "Iedereen", dit betekent dat hun gegevens openbaar toegankelijk zijn, zelfs voor mensen die Polarsteps niet gebruiken.
Als je al je trips op "Alleen ik" hebt ingesteld, kan niemand behalve jij die locatie zien. Als die trip is ingesteld op "Volgers", kunnen alleen je volgers die locatie zien. Als je deze op "Iedereen" hebt ingesteld, kan iedereen die locatie zien.
Als je je privacy-instellingen wilt controleren, zijn deze twee het belangrijkst:
Accountprivacy-instellingen
Open de Polarsteps app > ga naar Instellingen > Wie kan mij volg (we raden aan dit in te stellen op "Alleen mensen die ik accepteer").
Tripprivacy-instellingen
Open de Polarsteps app > open het tabblad 'Ik'. Bij elke trip in je profiel zie je rechtsonder een pictogram dat het privacyniveau van die trip aangeeft. Dit is wat de pictogrammen betekenen:
- 🌍 Wereldbol = Iedereen kan deze trip bekijken
- 👥 Mensen = Volgers kunnen deze trip bekijken (en mensen die je geheime triplink hebben als je ervoor hebt gekozen deze te delen). Dit is de standaardinstelling.
- 🔒 Slot = Alleen jij kunt deze trip bekijken. Als je Travel Buddies aan je trip hebt toegevoegd, kunnen zij deze ook zien. Triplinks die je eerder hebt gedeeld, geven geen toegang.
Om het privacyniveau van een trip te wijzigen: Open de trip > open het tripmenu rechtsboven > tik op "Tripinstellingen" > tik op "Wie kan deze trip zien?" > selecteer je voorkeur > tik op "Privacyniveau wijzigen" > sla je Tripinstellingen op.
Hier is een korte instructievideo over hoe je de privacy-instelling van een trip aanpast
Je kunt meer lezen over je account- en Tripinstellingen hier.