De meeste mensen beginnen hun trip thuis te tracken. Dit betekent dat de eerste locatie van je route mogelijk laat zien waar je woont. Als je besluit je trip met anderen te delen, wil je om privacyredenen misschien niet dat iedereen je start- of eindlocatie kan zien.
Om dit makkelijker te maken, hebben we in je Tripinstellingen de optie toegevoegd om de startlocatie van je trip te verbergen.
Kortom, wanneer je de functie inschakelt;
- Hij verbergt locaties binnen een straal van 5 km vanaf je startlocatie voor al je volgers.
- Als je aan het einde van je trip teruggaat naar dezelfde cirkel, worden de locaties ook verborgen.
- Als je je trip niet in dezelfde cirkel beëindigt, wordt je eindlocatie niet verborgen voor volgers.
Om het verbergen van je startlocatie in te schakelen
- Open je trip
- Ga naar de instellingen en selecteer privacy-instellingen
- Schakel de schakelaar "Startlocatie tonen" uit
- Sla je Tripinstellingen op
Je ziet nu een cirkel rond je startlocatie op de kaart. Goed om te weten: je eerste Travel Tracker step staat niet precies in het midden van de cirkel. Dat is met opzet. De cirkel staat op een willekeurige positie rond je startlocatie, zodat anderen die je trip bekijken niet precies kunnen zien waar je bent gestart.
Wat zien je volgers?
Voor je eigen trip zie je nog steeds de locaties die zijn getrackt binnen de startcirkel, maar volgers kunnen geen van je locaties binnen de cirkel zien, noch de routes die ze met elkaar verbinden.
Je volgers zien echter wel de steps die je binnen de cirkel hebt toegevoegd. Een step verschijnt voor volgers altijd in het midden van de cirkel, ook als je hem precies op je startlocatie hebt geplaatst.
Wanneer je een vlucht neemt vanaf ergens binnen de cirkel, zien je volgers je vluchtlijn alleen vanaf het punt waar deze de cirkel verlaat, en hij wordt getekend alsof hij vanuit het midden van de cirkel vertrekt.
Aan het einde van je trip
Wanneer je weer thuiskomt, blijft dezelfde cirkel zichtbaar en alle nieuwe locaties die daarbinnen worden vastgelegd, worden opnieuw voor volgers verborgen.
Als je je trip ergens anders beëindigt, weet dan dat deze locaties nog steeds zichtbaar zijn voor je volgers.
Je kunt er zelf voor kiezen om locaties handmatig te verwijderen. Voor meer informatie kun je dit artikel bekijken: How can I delete (inaccurate) Travel Tracker steps?