Je kunt beheren wie je kan volg en je trips kan zien. Of het nu al je trips samen zijn of alleen je meest recente avontuur, jij hebt de controle.
- Accountinstellingen (wie je kan volg).
- De instellingen voor afzonderlijke trips (waarmee je per trip kunt bepalen of een trip alleen door jou, door je volgers of door iedereen kan worden gezien)
- Beperkte openbare profielinformatie (voor meer info, lees dit artikel)
- Privacy-instellingen van je account en hoe daartussen te schakelen
- Privacyopties voor trips en hoe je dit per trip instelt
- Mensen kunnen je trip zien, maar het zijn niet je volgers? Wat je moet controleren en hoe je dit stopt
Privacyopties voor je account en hoe daartussen te schakelen
Je bepaalt wie de inhoud van je account kan zien via de instelling "Wie kan mij volg". Er zijn twee opties om uit te kiezen:
-
Alleen mensen die ik accepteer (privéaccount)
Mensen kunnen je trips pas zien nadat je hun volgverzoek hebt geaccepteerd. Dit betekent dat je alleen ervaringen deelt met mensen van wie je al hebt besloten dat je ze kunt vertrouwen.
-
Iedereen
Je account staat open voor iedereen om je te volg. Iedereen die je een volgverzoek stuurt, wordt automatisch als volger geaccepteerd. Perfect voor wie zijn verhaal graag zo breed mogelijk deelt!
De privacy-instellingen van je account wijzigen:
- Ga naar ‘Instellingen’
- Scroll naar beneden naar ‘Accounttype’ > 'Wie kan mij volg'
- Selecteer je voorkeur
Privacy-instellingen voor trips en hoe je die per trip instelt
-
Iedereen
Je trip is zichtbaar voor iedereen – dus zelfs iemand die je niet volgt of geen Polarsteps account heeft, kan meegenieten van je avonturen. Maar vergeet niet: een actieve trip bevat je locatie terwijl je onderweg bent, dus houd dit in gedachten als je je trip breed deelt!
Opmerking: Als je een privéaccount hebt, maar je een afzonderlijke trip instelt op 'Iedereen', dan blijft die trip zichtbaar voor iedereen.
-
Volgers
Alleen mensen die je op Polarsteps volg, of mensen met wie je je geheime link hebt gedeeld, kunnen je trip volledig zien. Weet je niet precies wat een volger is? Lees meer hier.
Opmerking: Als je mensen eerst wilt goedkeuren voordat ze je kunnen volg, zorg er dan voor dat je accountinstellingen op privé staan.
-
Alleen ik (of Travel Buddies)
Dit betekent dat je trip, inclusief details zoals je huidige locatie, foto's en steps, alleen voor jou zichtbaar zijn. Als je Travel Buddies aan je trip hebt toegevoegd, kunnen zij deze ook zien.
De privacy-instellingen van je reis wijzigen:
- Bekijk de gewenste trip in je Polarsteps-account
- Druk op ‘Tripmenu’ en vervolgens op ‘Tripinstellingen’
- Scroll naar beneden naar ‘Wie kan deze trip zien?’
- Zet de schakelaar op de gewenste privacy-instelling
Mensen kunnen je trip zien, maar ze zijn niet je volgers? Wat je moet controleren en hoe je dit stopt
Als je een privéaccount hebt maar mensen je trips toch kunnen zien, zijn er twee mogelijke scenario’s:
- Het privacyniveau van je trip staat op 'Iedereen'. Zelfs als je account privé is, kunnen trips die openbaar zijn ingesteld nog steeds door iedereen worden bekeken. Om dit te voorkomen, stel je het privacyniveau voor je trip in op 'Volgers' of 'Alleen ik'. of;
- Mensen bekijken je trip via je geheime triplink. Iedereen die de geheime link naar je trip heeft, kan deze volledig zien. Deel je link daarom alleen met mensen van wie je erop vertrouwt dat ze deze niet met anderen delen of erover posten op hun socialmedia-accounts (zonder jouw toestemming). Voor meer informatie over geheime triplinks, lees je dit artikel.