Wanneer je wordt uitgenodigd om mee te gaan op iemands trip, word je een Travel Buddy. Dit betekent dat jullie allebei dezelfde trip kunnen tracken en samenwerken aan het maken van mooie steps. Iedereen in een tripgroep kan foto’s en video’s toevoegen en over jullie ervaringen schrijven. Slechts één persoon in de groep kan de Travel Tracker inschakelen op zijn of haar apparaat om automatisch de locaties van jullie route te verzamelen. Door het werk te delen, hebben jullie allemaal meer tijd om van jullie avonturen te genieten!
Houd er rekening mee dat er als Travel Buddy een aantal dingen zijn die alleen de eigenaar van de trip kan doen. Dit omvat het wijzigen van de begin- en einddatum van een trip, het wijzigen van het privacyniveau van de trip, het verwijderen van Travel Buddies uit een trip en het verwijderen van de trip.
Als de trip-eigenaar besluit zijn of haar Polarsteps account te verwijderen, wordt de Travel Together trip voor iedereen verwijderd.
Als je niet wilt deelnemen aan een Travel Together-trip, kun je de uitnodiging onmiddellijk weigeren, in het gedeelte Tripuitnodiging dat op je profielpagina verschijnt, of door deze opnieuw te openen via het tabblad ‘Meldingen’.
Als je al bent aangesloten bij een Travel Together trip maar deze wilt verlaten, dan kun je dat op elk moment doen in de Tripinstellingen.